Banbeskrivning TIS

Karta över Ten Island Swimrun
Ten Island Swimrun erbjuder en utmanande bana i otroligt vacker skärgårdsmiljö. Nedan finner ni kartor över banan samt en banbeskrivning i text.

Nedan ser ni bansträckningen för Ten Island Swimrun:

Visa Ten Island Swimrun på en större karta

Moment och Distanser för Ten Island Swimrun

Hur många sträckor är det och vad är respektive längd? Se nedan tabell för respektive delsträcka:

Sträcka Löpning Simning Beskrivning
1 700 - Till Hälsö Hamn
2 - 50 Simning till Norra Småholmarna
3 100 - Norra Småholmarna
4 - 50 Simning till Hälsö Hamn
5 2000 - Löpning Hälsö Hamn till Stuvö Vale
6 - 30 Simning till Burö
7 1100 - Burö, Ängholmen
8 - 50 Simning till Äxholmen
9 510 - Äxholmen
10 - 200 Simning till Fånyttan
11 200 - Fånyttan
12 - 200 Simning till St. Rävholmen, Öckerö
13 450 - fr St Simning till Lilla Rävholmen
14 - 180 Alkeviken
15 3400 - Öckerö
16 - 230 Simning till Hönö
17 1300 - Röberga, Hönö
18 - 110 Ersdalsviken
19 900 - Kråkudden Simning till Räveskär
20 - 250 Räveskärsbukten
21 1220 - Räverskärsbukten till Sandviksvägen
22 - 260 Simning till Starrsviksholmen
23 130 - Starrsviksholmen
24 - 400 Simning till Båtsmannsbratt
25 2900 - Till Hönö Klåva
26 - 140 Simning till Långholmen
27 250 - Över Långholmen
28 - 50 Simning till Hönö Klåva
29 200 - Mål!
Totalt 15360 2200 16820

Banbeskrivning

Starten går i Hälsö hamn där ni ansluter till samma avslutningsdel som för Ten Island Race. Ni börjar med ett ärovarv i hamnen för att sedan simma över hamninloppet och upp på andra sidan hamnen. Därefter fortsätter ni norrut, upp till Hälsöslingan och över Stuvö-Vale där ni passerar Hälsös högsta punkt. Efter att ha njutit av utsikten springer ni vidare ner till slingan och över Burö färjeläge.

Simningen mellan Stuvö och Burö, och även mellan Burö och Ängholmen är vad vi bokstavligt kallar en swimrun, du kan antingen simma eller springa, inget går särskilt fort. Löpningen på Burö, Ängholmen och Äxholmen är vacker och mycket teknisk.

Efter teknisk löpning kommer simningen från Äxholmen till Fånyttan som ett skönt avbrott. På Fånhyttan stämplar ni kontroll nummer tre för att sedan simma vidare till Stora Rävholmen som ligger på norra Öckerö.

Banan fortsätter längst med vattnet till Lilla Rävholmen och följs av en simning över Alkeviken. Vid Alkeviken är första mellantiden. Därefter springer ni vidare bort och upp till Öckerös högsta punkt på Flauet. Sedan ner över Hjälvi badplats och utefter grusad slinga bort till Saltars badvik. Därifrån blir det löpning på klippor till Jakobs Bratt där alla hoppar i för simning över till Hönö.

På Hönö passerar ni nästa mellantid och därefter följer ni klipporna västerut över Röbergen. Röbergen bjuder på mycket teknisk löpning vidare till den västra udden där ni simmar över Ersdalsviken. Löpningen fortsätter över bergen i Ersdalens naturreservat. Vidare går färden mot Kråkudden varefter ni simmar över Räveskärsbukten till Räveskärsudden för att sedan springa vidare längs klippor och stränder ner mot Sandviken.

Från Sandviken simmar ni till Starrsviksholmen där ni efter ni efter en kort löpning simmar vidare till landstigningen på Båtsmans bratt. Löpning vidare över klippor och ängar till Hästens badplats. Från Hästens badplats blir det asfalt genom villaområde till Hönö Klåvas vattentorn där ni passerar detta strax nedanför på väg till Klåva hamn.

Väl tillbaka i Klåva till publikens tjoande hoppar ni i vattnet och simmar över hamnbassängen bort till Långholmen. Här springer ni upp för att sedan springa längs med hamnpiren och hoppa i vattnet (igen). Sista simsträckan är kort över hamninloppet men vi kan lova att den kommer att kännas. Ni tar er upp på bryggor och spurtar de sista hundra metrarna in i mål utanför Hotell Trubaduren.

DISCLAIMER
Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ändra i ovanstående bansträckning utan att meddela de tävlande innan start. Snitslad bana gäller som huvudregel. Denna kan dock ändras beroende på väderförhållanden.

Detta är ingen tävling för den som vill ha förutsägbara förhållanden. Väder och vind kommer ha väldigt stort inflytande på om detta blir en lättsam dag i skärgården eller en kamp för att överhuvudtaget ta sig i mål. Vi hoppas det under alla förhållanden kommer bli en fantastisk upplevelse för alla som tävlar, och en prestation alla kan vara stolta över!