Klasser/ Kostnad TIR

*Nyheter*

Förändring i tävlingsklassen för att öka spänningen och jämna ut möjligheterna. Vi inför enhetskajaker, dvs att vi som arrangörer ordnar likadana kajaker. I herr och mixedklassen så gäller enkelkajaker och i damklassen dubbelkajaker. Kajakerna kommer från Marstrandskajaker.

2017 kommer det att koras en vinnare i 10 Island Race oavsett klass. Herrarna startar 40 minuter efter dam- och mixedlagen, differensen är beräknad genom att jämföra vinnartiderna för de tre sista åren med en viktning. Det laget som går först över mållinjen oavsett klass tar hem segern och 10 000SEK i prispengar, andralag 5000SEK och tredjelag 2500SEK.

Startavgifter och översikt

I samtliga klasserna ingår det:
  • Startplats
  • 2 finisher t-shirts
  • 2 biljetter till efterfesten inkl. mat på Hotell Trubaduren
  • 2 badmössor (det är dessa som skall bäras under simningarna)
  • 2 kartor
  • Chans att vinna fina priser från våra samarbetspartners
  • I tävlingsklass ingår det även kajak, kapell och paddel
Starttider:

Tävlingsklass herr: 10:00
Tävlingsklass Dam/ Mix: 09:20
Öppen Klass: 09:00

Kostnad:

Alla priser är angivna i SEK och inkl. moms

Typ Tid Tävlingsklasser (inkl kajak) Öppen klass
Early Bird 24 feb – 5 mar 3200 2700
Ordinarie 6 mar – 16 jun 3500 3000
Late Adopter 17 jun – 13 aug 4000 3500
Övrigt:
Typ Tid Tävlingsklasser Öppen klass
Kajak/ Surfski Standardkajaker
- Singelkajaker herr/ mix
- Dubbelkajak dam
Valfri kajak/ surfski
Maxtid Herr, 8 tim
Dam/ Mix, 8tim 40 min
9 tim

Tävlingsklass

Årets nyheter finns i tävlingsklassen! Här har vi infört enhetskajaker från Marstrandskajaker för att jämna ut förutsättningarna i klassen. Kajakerna ingår i priset för anmälan. Vi har också infört en totalsegrare i 10 Island Race, först över mållinjen oavsett klass kommer att koras som segrare. Genom att jämföra vinnartiderna de tre sista åren har vi kommit fram till en skillnad på 40 minuter mellan dam/ mix samt herrklasserna vilket gör att herrarna startar 40 minuter efter dam/ mix. Vinnaren i 10 Island Race kommer att få 10 000SEK, andraplatsen 5000SEK och tredjeplatsen 2500SEK (*se Regler punkt 11).

Tävlingsklass är för er rutinerade multisportare, där du utmanar dig själv och en lagkamrat/ kollega/ kompis och tävlar mot allt ifrån rutinerade lokala lag till några av landets och världens bästa multisportlag. Maxtiden för tävlingsklasserna är också kortare än för de övriga klasserna för att kunna hålla ett samlat startfält.

Förutom priser till vinnarlagen så kommer det att lottas ut fina priser från våra sponsorer till fullföljande lag, oberoende av klass och placering.

Klasser och maxtider
  • Herrklass: 8 timmar
  • Damklass: 8:40 timmar
  • Mixedklass: 8:40 timmar

Öppen klass

För er som vill tävla mot er själva och anta årets utmaning, börja träna i tid och genomför 10 Island Race i den öppna klassen.
I öppen klass tävlar ni i tvåmannalag och tillåts använda valfri kajak eller surfski, det vill säga både enkel- och dubbelmodeller. Ni får mer tid på er. Den här klassen är för er som antar utmaningen att ta er runt alla 10 öarna. Tack vare att denna klass startar tidigare så går ni ändå i mål ungefär samtidigt med tävlingsklass.

Till samtliga lag som tar sig i mål så kommer det att lottas ut fina priser från våra sponsorer.

Maxtid 9 timmar