Ten Island Race

Ten Island Race är multisporttävlingen där man genom paddling, löpning och simning tar sig över samtliga toppar på de bebodda öarna i Öckerö kommun, en unik mix av grenar i en av Sveriges vackraste skärgårdar. Stora delar av tävlingen går dessutom på västsidan av öarna vilket innebär att det öppna havet gör sig påmint och gör att terrängen är rå och oskyddad.

”…ALDRIG SPRUNGIT I SÅDAN OBANAD TERRÄNG OCH DET VAR RIKTIGT KUL!”

Tävlingen har en naturlig uppdelning på två etapper, första delen innebär paddling mellan de första sju öarna och lätt orientering till topparna. De sista tre öarna tas genom en swimrun-del där banan är snitslad genom naturvårdsområden, stränder och klippor. Öckeröarna erbjuder en av Sveriges vackraste tävlingsarenor.

”…ROLIGASTE TÄVLINGEN JAG NÅGONSIN DELTAGIT I!!”

Tävlingen har ett gemensamt start- och målområde i Klåva på Hönö. Ni tävlar i tvåmannalag och genomför hela tävlingen i ett svep. 27km löpning, 19km paddling och 2,2 km simning uppdelade på ett antal olika etapper.

Ten Island Race är en rejäl utmaning men vi vågar lova att det blir en oförglömlig upplevelse där ni på en dag får uppleva de 10 öarna i Öckerö kommun och en av Sveriges råaste och vackraste skärgårdsmiljöer. Vi som arrangerar vill hälsa er varmt välkomna till 2017 års upplaga av Ten Island Race!

”TÄVLINGEN VAR MYCKET TREVLIG OCH I FANTASTISKT MILJÖ”

Arrangörer av 10 Island Race: Virgin Bay Multisport