Ten Island Race

Race_2

SWE
10 Island Race är en i multisportvärldens värld en ny tävling, med premiär 2013. 10 Island race är multisporttävlingen där man genom paddling, löpning och simning tar sig över samtliga toppar på de bebodda öarna i Öckerö kommun, en ny mix av grenar i ett nytt område.

Tävlingen har en naturlig uppdelning på två etapper, första delen innebär paddling mellan de första sju öarna och lätt orientering till topparna. De sista tre öarna tas genom en swimrun-del där banan har en blandning av snitsling genom naturvårdsområden och lätt orientering däremellan. Bland kommentarer från årets lopp så var det förutom att tävlingen var omväxlande och en härlig bansträckning att den var dragen i en av Sveriges vackraste tävlingsarenor. Något som vi som arrangörer är väldigt stolta över, att få möjligheten att arrangera ett utmanande multisportlopp i den fantastiska skärgården norr om Göteborg.

Tävlingen har ett gemensamt start- och målområde i Klåva Centrum på Hönö. Vi som arrangörer vill gärna se dig som en av deltagarna i någon av våra klasser. Som deltagare i någon av våra huvudklasser så tävlar man i tvåmannalag och genomför hela tävlingen i ett svep. 27km löpning, 19km paddling och 2km simning uppdelade på ett antal olika etapper. Det finns också en möjlighet att deltaga i stafettklassen, 2+2. Här lämnar man över stafettpinnen när swimrun-delen inleds vilket innebär att första paret genomför 19km paddling och ca 11km löpning, etapp två innebär då ca 16km löpning och 2km simning. Det här är klassen för er som kompisgäng eller företag. Utmana varandra, skapa träningsmålet för 2014 och skaffa er oförglömliga minnen.

Inte nog med att tävlingen som sådan är unik i sitt slag. Vi som arrangörer vill också premiera organisationer som kämpar för ett högre syfte. 2013 valde vi att stödja Missing People i deras strävan efter att hjälpa oss alla om vi hamnar situationer vi absolut inte önskar oss. Ten Island Race 2014 genomförs till förmån för Ung Cancer. Vi tycker de gör ett fantastiskt jobb med att hjälpa unga människor som drabbas av cancer genom att ge dem ett nätverk och mötesplatser där de kan få stöd och råd. De gör en viktig insats genom att skapa medvetenhet om cancer, är aktiva i debatter och informerar och utbildar. För mer information besök www.ungcancer.se.

Så förutom att ni utmanar er själva och får uppleva en fantastisk dag, ni hjälper också oss som arrangörer att hjälpa.

Arrangörer av 10 Island Race: Virgin Bay Multisport

Publicerad i 10 Island Race, Featured